Persbericht

Februari 2016
Informatieve wandelgids over Jheronimus Bosch
PAD-JBO-omslag-en-spreads
Wandeling langs plekken die Jeronimus Bosch gekend moet hebben
In de voetsporen van Jeroen Bosch
Jheronimus Bosch (ca. 1450 – 1516), (later bekend als Jeroen Bosch) was een Brabants schilder, geboren in Den Bosch. Hij woonde bijna zijn hele leven op de Markt, het centrum van de handel in de stad, waar zich veel belangrijke werkplaatsen en huizen bevonden. 
Bosch was een religieus man en kwam veel in de Sint-Janskathedraal, niet alleen als gelovige maar ook adviseur van de bouwmeester. Het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat was de thuishaven van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, waar Bosch lid van was. In een zijstraat van de Hinthamerstraat woonde zijn ouders, en ook zijn vrouw kwam uit die directe omgeving. 
Kortom, er zijn heel wat plekken in de binnenstad van ’s Hertogenbosch, die een direct verband hebben met het leven van Jheronimus Bosch. Deze wandeling van ongeveer 3,5 km voert langs de plekken, die vaak nog opvallende sporen van het verleden vertonen. De brochure biedt, naast de routebeschrijving en een bijbehorende wandelkaart verder in beknopte vorm veel informatie en illustratiemateriaal over de tijd van Jheronimus Bosch, terwijl ook zijn
schilderwerk aan de orde komt. 
De wandelgids ‘In de voetsporen van Jeroen Bosch’ is deel 5 van een serie. 
in de voetsporen van jeroen bosch
Full colour Formaat: (A5) 14,5 x 20,5 cm    
Omvang: 24 pagina’s Wandelafstand: 3,5 km
Dit is een persbericht van:

Drukwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *