10 wandelingen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch

Een bundeling van 10 Paadjesmakers-wandelingen

128 pagina’s 12,5 x 21 cm, met zo’n 200 afbeeldingen

10 wandeldagtochten tussen de Maas en Boxtel, Rosmalen en Vlijmen

In deze wandelgids staan tien wandelingen door de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Omdat wij Paadjesmakers (bijna) Bosschenaren zijn en voor ons de stad een plek met een stip is, beperken we ons tot de stad en zijn omgeving. We hebben een gevarieerd aanbod van wandelroutes samengesteld. Deze leiden je door natuurgebieden en door kleinschalige agrarische gebieden. Zij leiden niet alleen langs de mooie randen van de stad maar ook langs zijn rafelranden. Ze gaan door moderne en nieuw ontwikkelde wijken, maar ook door typisch Bossche wijken. Over het algemeen zoeken de routes de rustige en bijzondere plekken in de omgeving op, de groene longen van de stad. Het voorheen moerassige gebied rond de stad en de verderweg gelegen beekdalen van Aa en Dommel vormen een mooie achtergrond voor wandelroutes.
We kunnen geen zandpadgarantie geven op onze wandelingen hoewel Weg van Haaren zeker voor meer dan 80% over zandpad gaat en er weinig of geen last is van het verkeer.
De gids informeert over de historie van het landschap en zijn bebouwing. De meeste routes eindigen in of bij de Bossche binnenstad, waar het na de wandeling goed toeven is en de slotpils gedronken kan worden, die overigens ook een muntthee of koffie kan zijn, eventueel met Bosschebol. 

Veel wandelplezier, De Paadjesmakers

Op de pagina’s van de ‘losse’ wandelgidsen kunt u de routes van deze gids downloaden.

Enkele errata:
- De Moerputten (1): In zijn geheel is deze wandeling 18 kilometer, ingekort is het 10 kilometer. Op de binnenflap staat 10/15/20 maar dat moet 10/18 zijn.
- Muyserick & Maurick (3): Dit is een lijnwandeling van 15 kilometer, van station Vught naar centraal station 's-Hertogenbosch. Dit staat correct op de  binnenflap, maar niet goed vermeld op pagina 32.
- Meanderen met de Dommel (7): Op de binnenflap staat 17,5 kilometer en dat moet 20 kilometer zijn.
- Meanderen met de Aa (9): Op de binnenflap staat 20 kilometer en dat moet 17,5 kilometer zijn.