Sablou – Frankrijk – Perigor Noir

De laatste wandelweek van 2022 …

Oud & Nieuw: woensdag 28 december tot woensdag 4 januari 2023

Met de Stichting Vrienden van Sablou organiseer ik, als een van de twee Paadjesmakers, sinds twee jaar wandelweken in de Dordogne.  We verblijven op Domaine du Sablou. Dit is een unieke plek waar de luxe vooral zit in de oorverdovende stilte en de uitgebreide natuur.
2021 hebben we afgesloten met een kampvuur en een vrijwillige! sprong in het zwembad. Dat gaan we nu in 2022 weer doen.

Wandelen
Het landschap in de Dordogne is heuvelachtig en dat betekent niet alleen stijgen en afdalen maar ook genieten van de vergezichten. De wandelingen zijn gevarieerd en afwisselend in lengte, waarbij we ook bijzondere plaatsen als Fanlac, Saint-Leon-sur-Vézère en St-Amand-de-Coly bezoeken. We wandelen met een kleine groep 3 tot 5 uur per dag. Dit is afhankelijk van ieders mogelijkheden, maar minimaal 5 km.
De wandelingen zijn onder begeleiding, maar als je liever op eigen gelegenheid op pad gaat, dan staat dat je natuurlijk vrij.

Kosten voor verblijf
Deze zijn in de winter mede afhankelijk van de wensen. Richtprijzen:
- op een tweepersoonskamer € 425,- per persoon
- op een eenpersoonskamer € 525,-
Dit is inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch/lunchpakket en diner), koffie en thee.
In een van de gebouwen waar we als groep bij elkaar komen staat een houtkachel en er is een barretje met frisdrank, bier, wijn en snacks

Programma
Op de dag van aankomst is er ’s avonds een gezamenlijke maaltijd. De dag daarna is om ‘te landen’, kennis te maken met elkaar en met het landgoed en haar bewoners. Vervolgens gaan we elke dag wandelen in de omgeving van Sablou. Bij het avondeten bespreken we telkens de wandeling van de volgende dag. Op de dag van vertrek is er eerst nog ontbijt. Uiterlijk om 11 uur nemen we afscheid, van Sablou en van elkaar.
De maximale groepsgrootte is 14 personen. Heb je interesse? Vul snel het aanmeldingsformulier in dat te vinden is op www.sablou.nl 

Eerder komen, langer blijven? 
Sablou maakt graag een voorstel op maat. Er zijn (bijna) altijd passende mogelijkheden.

Hoe er te komen?
Eigen vervoer is het vanuit Eindhoven ongeveer 900 kilometer. Meerijden met een andere deelnemer kan eventueel door ons gecoördineerd worden. Met de trein is mogelijk. Je kunt dan opgehaald worden van het station Brive-la-Gaillarde.

Wandelweken in 2023:
13 – 20 mei
23 – 30 september

Au revoir en tot ziens,
Paadjesmaker Marie José